Vi möter Patrik Eriksson som nu varit anställd i Nordic Medtest ett halvår och har en del erfarenheter från den tiden att berätta.

Hej Patrik, hur har det här halvåret varit?
Jättespännande! Det finns så otroligt mycket nytt att lära sig om e-hälsoområdet och hur alla vårdgivare och leverantörer samverkar med varandra genom den nationella tjänsteplattformen.
Jag är fascinerad av all den kunskap som finns inom Nordic Medtest om svensk e-hälsa och hur den hänger ihop. Det som är extra unikt är vår kunskap om den nationella tjänsteplattformen som kopplar samman alla e-tjänster med varandra. E-hälsoområdet är stort och komplext och det är många som behöver samsas och ”tala samma språk” för att få tjänsterna att fungera på bästa sätt och det är hur spännande som helst att få kunna bidra mitt i den dialogen.

Vilket/vilka projekt är du engagerat i just nu?
Mitt huvuduppdrag är att arbeta i olika verifieringsprojekt där vi kvalitetssäkrar anslutning av nya tjänster mot den nationella tjänsteplattformen. Dessutom är jag engagerad i vårt förvaltningsteam där vi jobbar med Landsting och Regioner som vill ansluta sig mot plattformen. Genom att vi hela tiden lär oss av verifieringstesterna, kan vi vässa våra metoder så vi bättre kvalitetssäkrar alla nya tjänster men också själva tjänsteplattformen.

Du har ju en bakgrund som testare i finansbranschen. Är det skillnad att jobba med applikationer för e-hälsa?
Rent tekniskt jobbar jag nu mer med API-testning än på mitt förra jobb där jag mer fokuserade på front-end -testning och det är förstås kul att kunna bredda sig.
Den stora skillnaden är annars att det nu känns så tydligt att man kan göra skillnad och nytta för vården och oss som invånare. Jag känner lite av en moralisk drivkraft som gör det extra stimulerande att gå till jobbet.

Hur trivs du här på Nordic Medtest annars?
Toppenbra! Vi är ett kompetent gäng med stor spridning i vår kunskap så det finns alltid någon med erfarenheter att lära av. När jag började möttes jag av en skön stämning och ett ”gôtt gäng” med stor öppenhet och intresse för vård-IT.
Jag har ända sedan jag gick en YH-utbildning för Kvalificerad Programvarutestare haft ett öga och en nyfikenhet på Nordic Medtest och eftersom jag har en påbörjad utbildning till sjuksköterska i bagaget, känns mitt yrkesval som en perfekt combo.

Det har ju hänt fantastiska grejer på hemmaplan också…
Ja visst! Vi fick en son i vintras och det är förstås en ny härlig fas i livet. Känns ju extra skönt att kunna kombinera föräldraskapet med yrkesrollen i ett spännande företag som har sin bas i Karlstad.

Har du några spännande sommarplaner?
Jag har såklart många idéer till hur jag vill njuta av sommaren med min familj men inget spikat i dagsläget. Ser fram emot en härlig sommar med familjen som blir en bra start på min föräldraledighet under hösten.