Denna gång möter vi Anders Johansson som arbetar som testare i Intygsprojektet. Han berättar bland annat om vad sommartestning kan innebära och hur man blir en vass testare.

Hej Anders, vad sysslar du med just nu?

Jag jobbar sedan i våras fullt ut i Intygsprojektet. Det handlar i stort om att testa och kvalitetssäkra så att olika former av intyg i sjukvården kan skickas till andra myndigheter, exempelvis Försäkringskassan. Det är ett omfattande projekt som håller på åtminstonde året ut. Vi är ett team på 6-7 personer och tjänsterna utökas hela tiden med nya och förbättrade funktioner och flera andra intygstjänster som kopplas på. Jag själv arbetar mycket med att kontrollera de buggar som rapporteras in från systemen och se till att lösningarna blir implementerade på rätt sätt.

Du ska jobba under några sommarveckor här på Nordic Medtest, vad händer här då?

I Intygsprojektet gör vi mycket automatiserade tester men nu när det är lite lugnare under sommaren så ska jag skapa testsviter för manuella regressionstester som vi inte hinner med annars. I detta fall är det många system som ska samverka och då kan det vara svårt att upptäcka alla buggar med automatiska tester.

Vad gillar du bäst med jobbet?

Jag trivs verkligen som testare och att jobba långsiktigt i team som vi gör. Det är en roll där man behöver vara noggrann och  kritisk men också envis och lite tävlingsinriktad. I projektet kan man fokusera, verkligen lära känna systemen, se förbättringar och bli en riktigt vass testare!

I slutet av juli går du på semester, sist av alla, vad ska du göra då?

Jag ska bland annat halvt motvilligt följa med min sambo på Beyonce konsert… Men jag ska också på fotboll och se Manchester United – Galatasaray på Ullevi. Det ser jag fram emot!

Och vem vinner fotbolls-EM?

Tyskland såklart!

Bild på Anders
Nyheter
11 november, 2021
Från den 1 november tar Ineras dotterbolag, Nordic Medtest, över applikationsförvaltningen av Nationella Tjänsteplattformen....
11 november, 2021
Som ett led i beslutet att etablera ett verksamhetssystem enligt ISO27001 och ISO9001, och...
2 september, 2021
Nordic Medtest fick i början av året ett utökat ansvar som test- och utvecklingscenter...