Hos oss på Nordic Medtest arbetar de flesta som testare eller testledare.  Nedan kan du läsa om arbetet i dessa roller.

Testare

Våra testare utför testning och testrelaterade aktiviteter i våra kunduppdrag.

”Jag trivs verkligen som testare och att jobba långsiktigt i team som vi gör. Det är en roll där man behöver vara noggrann och kritisk men också envis och lite tävlingsinriktad. I projektet kan man fokusera, verkligen lära känna systemen, se förbättringar och bli en riktigt vass testare!”

”E-hälsoområdet är stort och komplext och det är många som behöver samsas och ”tala samma språk” för att få tjänsterna att fungera på bästa sätt och det är hur spännande som helst att få kunna bidra mitt i den dialogen.”

”Som ren IT-tekniker kan man få känslan av att man bara släcker bränder men som testare får man gräva djupare och vara med att hitta och förebygga bränderna istället. Sen är det även roligt att gå mer djupt i hur system är uppbyggda och få grepp om hur allt hänger ihop.”


Testledare

Testledarna på Nordic Medtest driver våra kunduppdrag. De planerar aktiviteter, leder övriga medlemmar i uppdraget och rapporterar till kunder och leveransansvarig.

”Det är  ett väldigt fritt och varierande arbete. Man får både vara med att utveckla teststrategier och modeller för hur man ska testa, applicerat på hela Vårdsverige. Samtidigt kan man vara med och utveckla testsviter för de specifika kontrakten vilket är mer tekniskt inriktat. Det blir alltså allt ifrån att ha ”the big picture” med strategiarbete och kommunicera med kunder, till att grotta ner sig i tekniska detaljer.”


Kontakta mig
Karin Lindh
Enhetschef/Teststrateg
Nyheter
2 september, 2021
Nordic Medtest fick i början av året ett utökat ansvar som test- och utvecklingscenter...
29 mars, 2021
Martin Jansson, testexpert på Nordic Medtest, är med i programkommittén för ett globalt digitalt...
10 februari, 2021
Ineras dotterbolag, Nordic Medtest, får utökat ansvar som Ineras test- och utvecklingscenter. Beslutet är...