Hos oss på Nordic Medtest arbetar de flesta som testare, testledare, utvecklare eller mjukvaruarkitekt. Nedan kan du läsa om arbetet i två av dessa roller.

Testare

Våra testare utför testning och testrelaterade aktiviteter i våra kunduppdrag.

”Jag trivs verkligen som testare och att jobba långsiktigt i team som vi gör. Det är en roll där man behöver vara noggrann och kritisk men också envis och lite tävlingsinriktad. I projektet kan man fokusera, verkligen lära känna systemen, se förbättringar och bli en riktigt vass testare!”

”E-hälsoområdet är stort och komplext och det är många som behöver samsas och ”tala samma språk” för att få tjänsterna att fungera på bästa sätt och det är hur spännande som helst att få kunna bidra mitt i den dialogen.”

”Som ren IT-tekniker kan man få känslan av att man bara släcker bränder men som testare får man gräva djupare och vara med att hitta och förebygga bränderna istället. Sen är det även roligt att gå mer djupt i hur system är uppbyggda och få grepp om hur allt hänger ihop.”


Testledare

Testledarna på Nordic Medtest driver våra kunduppdrag. De planerar aktiviteter, leder övriga medlemmar i uppdraget och rapporterar till kunder och leveransansvarig.

”Det är  ett väldigt fritt och varierande arbete. Man får både vara med att utveckla teststrategier och modeller för hur man ska testa, applicerat på hela Vårdsverige. Samtidigt kan man vara med och utveckla testsviter för de specifika kontrakten vilket är mer tekniskt inriktat. Det blir alltså allt ifrån att ha ”the big picture” med strategiarbete och kommunicera med kunder, till att grotta ner sig i tekniska detaljer.”


Utvecklare

Mer info kommer inom kort


Mjukvaruarkitekt

Mer info kommer inom kort

Nyheter
11 november, 2021
Från den 1 november tar Ineras dotterbolag, Nordic Medtest, över applikationsförvaltningen av Nationella Tjänsteplattformen....
11 november, 2021
Som ett led i beslutet att etablera ett verksamhetssystem enligt ISO27001 och ISO9001, och...
2 september, 2021
Nordic Medtest fick i början av året ett utökat ansvar som test- och utvecklingscenter...