Nordic Medtest fortsätter att expandera och har anställt Magnus Lindström som teamledare med inriktning på planering och uppföljning av kundprojekt och de resurserna som jobbar i dessa.

”Vi expanderar i en platt linjeorganisation med högt i tak som nu får ytterligare en teamledare vid sidan av Robert Magnusson”, förklarar Peter Furster som är ansvarig för Nordic Medtest. ”En av de primära anledningarna till att vi valde Magnus Lindström var hans erfarenhet och tyngd i konsultchefsrollen. Denna egenskap är nödvändig för att ta Nordic Medtest till en verksamhet som är ekonomiskt självbärande”.

”Det ska bli otroligt kul att få bli en del av framgångsrika och snabbväxande Nordic Medtest – dels för att få vara med och säkra effektiv vård, dels för att få vara med och skapa nya och intressanta affärer”, säger Magnus Lindström.

Magnus Lindström har tidigare arbetat på Programatic/Ericsson Infocom (1990-1995), Ericsson (1995-2002) och Tieto (2002-2014) i olika  projekt-, produkt-, linje- och konsultchefsroller där bland annat test och testledning ingått.

”Snabba och korta beslutsvägar”

Som teamledare på Nordic Medtest kommer han att tillsammans med Robert Magnusson bli närmaste chef för ett antal anställda respektive konsulter rent linjemässigt. Dessutom kommer han att förstärka det operativa säljarbetet och de operativa leverantörskontakterna.

”Det ska bli stimulerande att få jobba i en verksamhet med snabba och korta beslutsvägar”, säger Magnus Lindström som ser både möjligheter och utmaningar för Nordic Medtest.

Affärsmöjligheterna är enorma eftersom behoven av kvalitetssäkrad eHälsa växer snabbt, enligt Magnus som är imponerad över hur Nordic Medtest utvecklats. ”Att bygga upp en sådan här verksamhet och samtidigt leverera med lönsamhet är inte vanligt i den här branschen”.

Samtidigt betonar han Nordic Medtest står inför utmaningar – framför allt när det gäller att vara konkurrenskraftiga. ”För att behålla vår marknadsledande ställning måste vi ständigt vässa oss för att ligga i topp som etablerad leverantör – och vi måste trygga en långsiktigt självbärande affär”.