Test och kvalitetssäkring inom IT-system
Hos oss på Nordic Medtest arbetar de flesta som testare, testledare, utvecklare eller mjukvaruarkitekter. Nedan kan du läsa om arbetet i några av dessa roller.

Testare

Våra testare stöttar sina utvecklingsteam i testfrågor och ansvarar för att utföra testning och testrelaterade aktiviteter samt rapportera resultat. De har kunskap om både helheten och detaljer, samt kan bidra med sin specialistkompetens på olika sätt.

Jag trivs verkligen som testare och att jobba långsiktigt i team som vi gör. I projektet kan man fokusera, verkligen lära känna systemen, se förbättringar och bli en riktigt vass testare!

Jag är en vinnarskalle och jag älskar att grotta ner mig. När andra inte lyckats lösa ett problem så tycker jag om att ta mig an de omöjliga uppgifterna. De felen som finns vill jag ju hitta och det kan jag göra på Nordic Medtest.

Man blir aldrig fullärd och man måste hela tiden hänga med. Det finns stora möjligheter att testa olika saker och områden på NMT. Jag känner alltid att jag har chans att utvecklas och bli bättre. Eftersom jag jobbar i ett team kan man styra mer åt det håll man är intresserad av och det är ju jättebra och unikt.


Testledare

Våra testledare ansvarar för att leda och planera testaktiviteter, ta fram teststrategier och leda övriga testare. Testledaren kan även vara testare i teamet eller arbeta övergripande med flera tjänster.

Det är  ett väldigt fritt och varierande arbete. Man får både vara med att utveckla teststrategier och modeller för hur man ska testa, applicerat på hela Vårdsverige. Samtidigt kan man vara med och utveckla testsviter för de specifika kontrakten vilket är mer tekniskt inriktat. Det blir alltså allt ifrån att ha ”the big picture” med strategiarbete och kommunicera med kunder, till att grotta ner sig i tekniska detaljer.

Syftet med jobbet är att på ett effektivt sätt bidra till att produkten håller önskad kvalitet när den ska börja användas. För att uppnå det är det viktigt att lyssna och förstå vad som behöver testas.


Utvecklare

Våra utvecklare arbetar med systemutveckling i agila team som hanterar en eller flera tjänster. Arbetet kan innefatta både nyutveckling och förvaltning. Utvecklaren deltar i analyser av krav, arkitektur och tekniska lösningar för att sedan utveckla kvalitativ programvara som uppfyller ställda krav.

Det bästa med jobbet är att få arbeta med modern teknik i ett tajt team där vi utvecklar en tjänst som ska vara till nytta för organisationer och personal inom vård och omsorg. Med min och teamets kompetens bidrar vi till en del av samhällets välfärd och det är viktigt för mig.


Mjukvaruarkitekt

Våra mjukvaruarkitekter har detaljerad kunskap om tjänstens applikationer och deras konstruktion. Man är en del av utvecklingsteamet och arbetar ofta även med systemutveckling. Mjukvaruarkitekten stöttar teamet i att förstå och följa fastslagna arkitekturriktlinjer för nationella tjänster och kan leda analyser av krav, arkitektur och tekniska lösningar.

Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...