Vi möter Tommy, testare på Nordic Medtest, som nyligen har varit med och rott i hamn det omfattande NPÖ2 projektet.

Hej Tommy, hur har det gått?

Det har gått bra! Den nya nationella patientöversikten (NPÖ2) lanserades strax innan jul och det verkar som om produktionssättningen har gått över förväntan, vilket man kan vara lite stolt över.

Vad har varit din roll i projektet?

Jag hoppade på projektet i april och har bland annat arbetat med att testa själva NPÖ-klienten. Jag och Rickard Edgren har testat funktionalitet, prestanda och användarvänlighet. NPÖ2-projektet har helt klart varit det roligaste projektet jag arbetat med hittills. Det är kul att köra riktig ”hands on testning” och arbeta direkt med en applikation och se vad som händer i olika scenarier.

Vad ska du göra härnäst?

Just nu sitter jag och förbereder inför starten på e-remiss projektet. Vi ska börja med att producentverifiera de fem landsting och den privata vårdgivaren som ska ansluta sig. Det blir jag, Björn Pettersson och Frank Grundin som kör igång i början av januari.

Hur trivs du annars här på Nordic Medtest?

Jag trivs jättebra. Vi har en väldigt bra och lättsam stämning på arbetsplatsen samtidigt som alla är väldigt professionella i det de gör. Det är kul att gå till jobbet!