Europas största konferens för programvarutestning äger rum i Stockholm 31 oktober till 3 november. Nordic Medtests testexperter Rikard Edgren och Henrik Emilsson är två av föreläsarna.

EuroSTAR samlar under fyra dagar över 1000 deltagare och har fokus på programvarutestning. I år äger konferensen rum i Stockholm med Nordic Medtests medarbetare i programmet. Rikard Edgren, testexpert, kommer att hålla i en halvdagskurs i teststrategi.

– Jag har återkommande varit utbildare och föreläsare på EuroSTAR och det är alltid givande att dela erfarenheter med andra testintresserade, och försöka bidra till bättre testning, säger Rikard Edgren.

Rikard, som tidigare år varit keynote speaker, kommer under sitt utbildningspass behandla hur man i teststrategin fokuserar på det som är viktigt och vilken analys som är nödvändig. Många tankegångar går att återfinna i den testfilosofi som han och Henrik framställt åt Nordic Medtest tidigare under våren.

Henrik Emilsson, teststrateg, kommer att föreläsa om sina erfarenheter av att arbeta med och ta fram testdata inom nationell e-hälsa.

– Det finns idag ett stort intresse för hur man arbetar med och tar fram relevant testdata. Jag kommer att dela med mig av mina erfarenheter på området och vilka metoder som kan tillämpas, säger Henrik Emilsson.

EuroSTAR har tidigare år ägt rum i bl.a. London och Barcelona. 2009 och 2010 var Henrik med och byggde upp ett testlabb likt det som presenterades på Vitalismässan i april.

– Vi är stolta över att få representera Nordic Medtest på den internationella testscenen, avslutar Rikard Edgren.

 

EuroSTAR pågår 31 oktober till 3 november på Stockholmsmässan.

Rikard Edgren ”Anchored Test Strategy”, 1 november, 08.30-12.30

Henrik Emilsson ”A Test Data Journey In A Healthcare Landscape”, 2 november 13.30-14.15

Mer information om EuroSTAR och programmet finner ni här.