Den 11-12 juni hade Nordic Medtest i Karlstad besök av representanter från Frankrike,Tyskland, Norge och Sverige för en tvådagars workshop kring europeiska utvecklingsprojektet U-test.

”Vi kommer under två dagar att visa upp vårt U-test labb på Nordic Medtest och det jobb vi gjort där. Vi ska också fortsätta arbetet med att se till att de två verktyg som vidareutvecklas i projektet (CertifyIT och ModelBus/Fokus!MBT) kan kopplas ihop med testlabbet”, säger Malin Hedman, testledare på Nordic Medtest och projektledare.

Projektet ska ta fram en modellbaserad testmetod för att användas på CPS i syfte att hitta okända osäkerheter. CPS handlar om digital uppkoppling och interaktion mot och mellan fysiska föremål och människor och som kan liknas vid Internet of things och ska i framtiden kunna användas i hälso- och sjukvården.

”Tanken är att våra europeiska partners ska få integrera sina lösningar med U-testlabbet, där ambitionen är att vi tillsammans genomför tester med den nya testmetodiken mot ett riktigt CPS (Quuppa) och att våra partners därefter kan interagera med U-testlabbet från distans ”, fortsätter Frank Grundin, teknisk testare på Nordic Medtest.

Efter workshopen fortsätter projektet med att utvärdera resultatet från workshopen, planera, samt utföra tester för andra användningsfall och andra CPS-system (Catapult).

Här kan du se en kort film om U-testprojektet.