I december har Nordic Medtest välkomnat två nya medarbetare och utökat sin fasta personal. Patrik Eriksson och Patrik Bäck är två erfarna testare som kommer att förstärka bolagets kompetens inom programvarutestning och testautomatisering.

Nya medarbetarna Patrik Bäck och Patrik Eriksson. 

Nordic Medtest fortsätter att expandera då behovet av test och kvalitetssäkring inom e-hälsa fortsätter att öka. Vid nyår går verksamheten över som dotterbolag till Inera AB och får då en stabil och självklar roll i e-hälsosverige.

”Det känns viktigt att utöka den fasta personalstyrkan i och med vår nuvarande utveckling. Det är också roligt att vi i Patrik Bäck och Patrik Eriksson har hittat två erfarna testare som kan förstärka vår testkompetens på ett bra sätt”, säger Peter Furster, VD på Nordic Medtest.

Patrik Eriksson är programvarutestare som närmast kommer från Klarna i Stockholm där han arbetat som testare i ett utvecklingsteam. Patrik Bäck, även han programvarutestare, arbetade senast på Transportstyrelsen med testautomatisering vid deras testcenter.

”Det känns kul att vara på plats och jag kommer nu att förstärka Nordic Medtests förvaltningsteam som idag arbetar med de landsting och regioner som exempelvis vill ansluta sig till Journalen via den nationella tjänsteplattformen”, säger Patrik Eriksson.

”Jag kommer att jobba med test och utveckling av nästa generation av HSA-katalogen som är en övergripande elektronisk katalogtjänst som används av kommuner, landsting och vårdgivare. Det känns som ett viktigt och stimulerande arbete som ger bra inblick i e-hälsosverige”, säger Patrik Bäck.

Både Patrik Eriksson och Patrik Bäck påbörjade sin anställning under december månad och förutom att ha börjat på Nordic Medtest så kan de även båda glädjas över att ha blivit pappor den senaste månaden.