Den 28-29 maj är det dags för Testing Cup i Polen, som är en testtävling och en konferens där testexperter och testentusiaster från hela Europa deltar. Som keynote speakers ses Rikard Edgren och Henrik Emilsson från Nordic Medtest.

Rikard Edgren och Henrik Emilsson, Nordic Medtest.

Testing Cup är ett årligt återkommande event som samlar ett stort antal programvarutestare och temat för i år är ”Context at the centre of testing”. Under dagarna genomförs tävlingar i programvarutestning både individuellt och i team. Utöver detta erbjuds workshops och föreläsningar.

”Vi känner oss väldigt hedrade över att vara keynote speakers på Testing cup. Det är idag ett väletablerat evenemang och i år är det ett intressant tema som ligger både oss och Nordic Medtest varmt om hjärtat, då vår testfilosofi och testmetodik är sprungen ur den kontextdrivna testningen” säger Henrik Emilsson, teststrateg på Nordic Medtest.

”Under föredraget kommer vi att prata om hur vi har arbetat med kontextdriven testning och knyta ihop detta med våra erfarenheter från nationell e-hälsa. Det är även extra roligt att få vara keynote speakers tillsammans. Jag och Henrik har den senaste tiden gjort en del utbildningar och föredrag tillsammans och det har varit både roligt och uppskattat” fortsätter Rikard Edgren, testexpert på Nordic Medtest.

Henrik Emilsson och Rikard Edgren är välkända i testsammanhang, både nationellt och internationellt, och är även författare till Nordic Medtests testfilosofi. En del i testfilosofin är just kontextdriven testning och vikten av att förstå i vilket sammanhang testning ska bidra med värde.

Här kan du läsa mer om Testing Cup