Rikard Edgren, testexpert på Nordic Medtest, kammade hem pris för bästa tutorial på Europas största konferens för testare av mjukvara.

På konferensens första dag höll Rikard sin halvdags tutorial Tänk som en testare som bestod av sex områden: Kritiskt tänkande, kreativt tänkande, logiskt tänkande, pragmatiskt tänkande, modellering och lärande.

– I år var konferensen digital och min tutorial hade 254 deltagare. Det gjorde upplägget lite annorlunda mot tidigare år. Ingen fick prata. Istället fick deltagarna skriva i chatten som bevakades föredömligt av Patrik Eriksson, testare på Nordic Medtest. Jag valde ett upplägg med små korta övningar, vilket kan vara en anledning till att jag fick så höga poäng. Jag tror det passade det virtuella formatet, berättar Rikard.

”Jag vill tacka alla som har hjälpt mig med förberedelser och genomförandet av min tutorial samt alla engagerade deltagare som interagerade och inspirerade varandra.”

Rikard Edgren

Konferensdeltagarna utser vinnaren genom att poängsätta varje föredragshållare efter innehåll och presentation. Det är andra gången som Rikard Edgren tar hem priset. Senast var 2014 med en tutorial om teststrategi.

– Jag vill tacka alla som har hjälpt mig med förberedelser och genomförandet av min tutorial samt alla engagerade deltagare som interagerade och inspirerade varandra.