Kim är sedan november anställd hos oss på Nordic Medtest, efter att ha jobbat några år som konsult efter sin examen.

Han bor tillsammans med sin fru och dotter i Kil och spelar innebandy på fritiden. Det bästa med jobbet, tycker Kim, är mixen mellan de tekniska, ibland monotona, arbetsuppgifterna och de mjukare delarna som att lösa problem som inte alltid är tekniska.

Jag är en vinnarskalle och jag älskar att grotta ner mig. När andra inte lyckats lösa ett problem så tycker jag om att ta mig an de omöjliga uppgifterna. De felen som finns vill jag ju hitta och det kan jag göra på Nordic Medtest. Jag får vara delaktig genom att vara med och bestämma och bidra med min kunskap inom både utveckling och testning. Därför passar det mig perfekt att jobba på NMT.
Kim Askling, testare på Nordic Medtest

Kim har studerat till civilingenjör i datateknik och har en bakgrund som utvecklare, men har naturligt gått över mer och mer till testning, API och testautomation. På Nordic Medtest jobbar han som testare i olika uppdrag men främst med automationstestning och acceptanstestning inom 1177s tjänst Rådgivingsstödet.
Rådgivningsstödet stödjer legitimerad vårdpersonal, framför allt sjuksköterskor, att bedöma vårdbehov när samtal kommer in till 1177. Läs mer om rådgivningsstödet här Rådgivningsstödet 1177

– Jag trivs jättebra med mina kollegor och mina arbetsuppgifter. Det är skitkul helt enkelt, säger Kim och ler.