Hej testare
Denna gång har turen kommit till Niclas Herrlin, testledare på Nordic Medtest och som bland annat arbetar med ett projekt kring införande av elektronisk hantering av högkostnadsskydd.

Hej Niclas, vad jobbar du med just nu?
Just nu jobbar jag som testledare med införandetest av en lösning för elektronisk hantering av högkostnadsskydd. Vi har tidigare varit med och stöttat införande av detta för ett större landstings hälso- och sjukvård och nu har turen kommit till tandvården. Vi gör då ett införandetest mot Folktandvården och deras journalsystems integration med systemet.

Men det är inte det enda du gör just nu eller hur?
Nej jag jobbar även i ett testteam och i det uppdraget ingår bland annat att genom agilt arbetssätt ta fram en uppdaterad testmodell. Vi utvecklar helt enkelt den modell som anger hur man testar med landstingen och utvecklar testsviter för de tjänstekontrakt som landstingen använder.

Berätta lite om hur ni jobbar!
Det är ofta ett väldigt fritt och varierande arbete. Man får både vara med att utveckla teststrategier och modeller för hur man ska testa, applicerat på hela vårdsverige. Samtidigt kan man vara med och utveckla testsviter för de specifika kontrakten vilket är mer tekniskt inriktat. Det blir alltså allt ifrån att ha ”the big picture” med strategiarbete och kommunicera med kunder till att grotta ner sig i tekniska detaljer.

Hur trivs du här på Nordic Medtest annars?
Det är en otroligt bra stämning och bra sammanhållning där vi försöker ha roligt både på och utanför jobbet. En favorit nu när det närmar sig sommar är ju lunchgrillning på vår uteplats. Vi uppmuntrar annars varandra att komma på olika aktiviteter t ex att utmana varandra på musikquiz eller att ta en hotellfrukost innan jobbet.