Catrin Furster jobbar som Scrum Master i vårt KATLA team. I teamet jobbar testare och utvecklare med att ta fram en ny teknisk plattform för grunddata och katalog.

Catrin började sin karriär som apotekare, har disputerat i farmaceutisk biokemi och har arbetat med läkemedelsfrågor i vården.

Vägen fram till att jobba med IT började med att hon hjälpte dåvarande landstinget med ordinationsmallar och reklista i journalsystemet Cosmic.  På den vägen blev hon verksamhetskonsult och hjälpte till att införa en ny version av journalsystemet.

Som verksamhetskonsult och i kontakten med kunder såg Catrin förbättringsmöjligheter med journalsystemet, ville därför jobba på utvecklingssidan och fick arbete som produktägare. I rollen jobbade hon med utvecklingsteam och agilt arbetssätt. Det är erfarenheter som hon har nytta av i sitt jobb som Scrum Master hos oss.

 

Scrum Master på Nordic Medtest

Idag jobbar Catrin som Scrum Master i vårt KATLA team, där utvecklare och testare arbetar med att ta fram en ny teknisk plattform för grunddata och katalog. I katalogen finns uppgifter om organisationer och personer inom vård och omsorg. Katalogtjänsten används också för att ge rätt behörighet när användare loggar in i tjänster och system.

Läs mer om Ny teknisk plattform för grunddata och katalog.

Som Scrum Master är Catrins främsta uppgift att underlätta teamets arbete och se till så att alla har rätt och tillräcklig information. Hon är länken mellan teamet på Nordic Medtest och andra roller i projektet.  Som bland andra är projektledare, produktägare, migreringsteam, systemarkitekt och UX.

Teamet arbetar i sprintar. En sprintcykel innehåller utveckling, test, summering av arbetet samt presentation av resultatet för produktägare och projektets övriga intressenter, vid varje sprints avslut. Planering av nästa sprint ingår också. Catrin stöttar arbetet genom att hålla i de möten som driver sprintcykeln. Efter ett par sprintar görs i regel en release.

Det bästa med mitt jobb är att få jobba med så många olika intressenter och duktiga personer. Vi är ett stort projektteam som rör oss framåt tillsammans.

-Det en skön känslan när något är klart. Nu jobbar vi för att migrera den första kunden till den nya plattformen. Det är en fin milstolpe, säger Catrin och ler.

 

Fritidsintressen

På fritiden är Catrin helst ute i naturen. Hon gillar att åka skidor, att springa och att vara ute på sjön.

Catrin har en stuga i norska fjällen där hon gärna tillbringar tid under hela året. Där kan hon vandra, plocka bär och åka längdskidor.

 

 

Porträtt av Catrin Furster som ser nöjd ut utanför Nordic Medtests kontor.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...