Jim Svärd började hos oss i januari 2023. Han jobbar som testare i Journal- och läkemedelsteamet, JOLT, som bland annat arbetar med testning av 1177.

Jim började med att läsa systemvetarlinjen på Karlstads universitet, motsvarande dagens IT-design. Efter studierna jobbade han med support, test och utvecklingsarbete i ett fastighets- och ekonomisystem på leverantörssidan.

Innan han började hos oss jobbade han sex år på Region-IT, Region Värmland, som systemförvaltare/applikationsspecialist.

-Från arbetet på Region-IT har jag fått med mig en förståelse för några av de system och integrationer som jag testar här på Nordic Medtest. Det är användbart att ha jobbat på den andra sidan, berättar Jim och ler.

 

Jobbet som testare i JOLT

JOLT jobbar med testning av Ineras tjänster inom området journal och läkemedel. Som exempelvis 1177, Journalen, Nationell patientöversikt och Svenska informationstjänster för läkemedel.

Mer information om tjänsterna finns på inera.se

I teamet jobbar Jim ihop med andra testare och utvecklare med att testa releaser i tjänsterna. Vilket bland annat innebär att testa nya funktioner, att skriva buggrapporter och förbättringsförslag.

-Arbetet är komplext. Det krävs stor systemkännedom och förståelse för hur allt hänger ihop för att veta vad och hur man ska testa, samt vad som är mest viktigt, säger Jim.

Han berättar att det bästa med att jobba som testare är att hitta fel och sådant som är mindre bra.

-Min morot är att förbättra ett viktigt system som används av många, som frigör tid för personalen och underlättar för invånare att ha kontakt med vården. Mitt mål är att både invånare och personal ska ha en positiv upplevelse av systemet.

Jim Svärd, testare, Nordic Medtest.

 

Fritiden

Jim bor i villa med sin fru, deras två döttrar och två kaniner. Fokus på fritiden är främst att ta hand om familjen och att renovera huset. Jim berättar stolt att han nyss byggt en vedbod.

Ett av Jims intressen är sport. Han är hjälptränare i döttrarnas innebandy- och fotbollslag och spelar själv innebandy med korplaget AP-99.

Ett annat intresse är familjens hemmabio. Där tillbringar han gärna ledig tid med att titta på sport och dokumentärer.

 

Foto av Jim Svärd som ser glad ut utanför Nordic Medtests kontor i Karlstad.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...