Oliver Olofsson jobbar som Tech Lead i Svenska informationstjänster för läkemedel, Sil, sedan hösten 2022.

I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Sil och i samband med det blev Oliver anställd hos oss.

Innan övergången jobbade han tolv år på Inera. Först på Intern IT med användarsupport och sedan med drift av Ineras interna system. Då var Sils driftkluster en del av Ineras interna IT och det var så han började arbeta med tjänsten. Oliver fick möjligheten att gå över helt till Sil som driftansvarig, en tjänst han hade i nio år.

 

Tech Lead i Sil

Sils huvuduppdrag är att hämta in och kvalitetssäkra information om läkemedel. I stort sett alla journalsystem i hela Sverige använder information från Sil varje gång ett läkemedel hanteras.

Läs mer om Sil

-Vi är stolta över att vi jobbar i en samhällsviktig tjänst som gör skillnad. Både i form av insparade resurser för vården och att förhindra läkemedelsrelaterade skador hos människor, berättar Oliver.

Att vara Tech Lead för Sil innebär dels att leda teknikteamet som består av en systemspecialist och flertalet systemutvecklare. Dels att leda den tekniska handlingsplanen, genom att lyfta och arbeta för att införa goda exempel och förslag från både Sil-teamet och koncernen.

Jag trivs väldigt bra i teamet och med vårt arbetssätt. Vi hjälper varandra och tar ett stort eget ansvar för våra applikationer och system. Jag anser att det inflytande vi har över vårt arbete motiverar oss och gör det lättare att behålla kompetens i teamet.

Sil är en plattform med väldigt många system och just nu pågår en modernisering av den tekniska plattformen. Där har teknikteamet tagit stora kliv framåt med Kubernetes, pipelines, automatiska deployer samt byte av databasmotor till PostgreSQL.

Oliver berättar att det roligaste med jobbet är både att få driva teknikutvecklingen framåt och att jobba med ledarskap.

-Genom hela livet har samarbete och ledarskap fallit sig naturligt för mig. En av mina hobbys är gaming och jag söker mig alltid till ”co-op”-spel. Där nyckeln till framgång är att flera spelare, med olika egenskaper, jobbar tillsammans för att vinna, berättar Oliver och ler.

 

Fritidsintressen

Andra hobbys som Oliver har är politik, ekonomi, dokumentärer, volleyboll, frisbeegolf och matlagning.

Han tycker också om att sjunga och har sjungit med Ineras band på några av deras personalaktiviteter.

 

 

Porträtt av Oliver Olofsson som ser glad ut utanför Nordic Medtests kontor.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...