Seemaa började arbeta som testare på Nordic Medtest i maj 2022. Hon är nyutbildad inom systemdesign och bor med sin dotter i centrala Karlstad.

I sitt hemland, Irak, pluggade Seemaa till grundskolelärare i engelska i två år. När hon kom till Sverige jobbade hon som timvikarie i skola och på förskola, vilket hon även fortsatte med under sina studier.
När hon skulle fortsätta sina högskolestudier bestämde hon sig för att byta inriktning till IT-design på Karlstads universitet. Främst på grund av intresset för teknik, appar och hemsidor men även för att det fanns ett stort behov av IT-personal på arbetsmarknaden.

”Det bästa med jobbet som testare är att hitta buggar, att säkerställa att system fungerar som det är tänkt och att fel inte går ut till användarna.”

 

Så fick Seemaa upp intresset för test

Under en av kurserna i utbildningen fick de prova på olika roller, bland annat jobbet som systemtestare. Det Seemaa tyckte var intressant med testning är att man behöver se hela processen och hur allt integrerar i ett system. Enligt Seemaa är det bästa med jobbet som testare att hitta buggar, att säkerställa att system fungerar som det är tänkt och att fel inte går ut till användarna.

Idag jobbar Seemaa med testning i uppdragen Rådgivningsstöd, Verktyg för kunskapsstöd, Symtombedömning och hänvisning. (Läs mer om tjänsterna på inera.se)

Seemaa berättar att hon sökte sig till Nordic Medtest för att få jobba med testning, för att arbetsuppgifterna varierar och för att det finns möjligheter för framtiden att byta från test till utveckling, om hon skulle vilja.

Hur är det att jobba på Nordic Medtest?

-Det känns som man har en andra familj. Det är ingen skillnad på om man är VD eller har någon annan roll, alla delar på uppgifter, som köket till exempel. Man hjälper varandra med allting i arbetet och på arbetsplatsen. När vi sitter tillsammans är det alltid lättsamt och jag känner att jag kan prata om vad som helst, säger Seemaa och ler.

Fritidsintressen

På fritiden tycker Seemaa om att läsa, spela badminton, brädspel och tv-spel. Språk är ett stort intresse. Hon läser spanska och pratar arabiska, svenska, engelska, turkiska och kurdiska.
-Det är spännande med språk för man kan lära sig så mycket om kulturen. Om man kan språket blir det lättare att ta kontakt med andra när man är ute reser.

Hennes största hobby är att baka och laga mat. Hon bjuder ofta oss på kontoret på hembakade godsaker.
-När man är stressad är det avkopplande att knåda deg, säger Seemaa och skrattar.

 

Seemaa Alabdali ser glad ut utanför Nordic Medtests kontor.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...