Staffan har jobbat som utvecklare de senaste åtta åren. Han började på Nordic Medtest i januari 2023 och jobbar som frontend-utvecklare i SITHS e-ID Portal.

Vägen till jobbet som utvecklare gick via kurser i konstvetenskap och digital design, som var relativt nytt då. Han flyttade tillbaka till Värmland, läste kurser på distans och frilansade inom digital design, vilket ledde in på programmering.

-När jag stötte på programmering kände jag att det var det jag ville jobba med, säger Staffan och ser glad ut.

Han berättar att han läste en ettårig yrkesutbildning till Javautvecklare. Direkt efter utbildningen fick han jobb på en reklambyrå i Kristinehamn och har de senaste åtta åren jobbat på byrå, som utvecklare med fokus på frontend och UX-design. På en byrå var Staffan även delägare.

Varför Nordic Medtest?

Staffan ville jobba fokuserat med en produkt, eller ett projekt, som är för allmännyttan och gärna i ett stort team. Det var det som fick honom att gå ifrån byråvärlden till Nordic Medtest och SITHS e-ID Portal.

-Det känns bra att få vara med från början i jobbet med en samhällsviktig tjänst och att få jobba i ett stort team.

Utvecklare på Nordic Medtest

Staffan tycker att det bästa med jobbet är att få vara med och ta fram en viktig tjänst och få jobba med den under en längre tid.

-Det kräver att man har helhetsperspektiv och detaljfokus samtidigt. Man behöver arbeta strukturerat för att inte tappa helheten, samtidigt som man får jobba med detaljerna och de mindre byggstenarna, berättar Staffan.

Nu i början jobbar han med att sätta sig in i dokumentation, till stor del tillsammans med testarna som arbetar med acceptanskriterier, det som han kommer att jobba efter när han kodar.

-Som utvecklare är det intressant och kul att få jobba nära testarna. Dels för att de har helhetsperspektivet och kan mycket om tjänsten. Dels för att man kan bolla med testarna direkt, i stället för att arbeta ensam och testa sitt eget arbete.

Det Staffan tycker om med utveckling är att det aldrig stannar upp. På Nordic Medtest samlas utvecklarna en gång i månaden för utvecklarforum, där de kan utbyta erfarenheter med varandra.

-Det är kul när utvecklare får nörda ner sig tillsammans, säger Staffan med ett stort leende. Bra att få tips av andra om verktyg som man sen kan lägga till i sin egen verktygslåda.

Vi utvecklare nördar ner oss även utanför utvecklarforum. Det diskuteras om allt mellan AI och mekaniska tangentbord mellan skrivborden.

Staffan berättar att han tycker om vårt kontor, det är en skön stämning och lätt att få arbetsro.  När han arbetar på kontoret får han naturliga pauser i gemensamma fikastunder eller när någon ställer en fråga. Han uppskattar också att det fungerar bra att arbeta hemifrån. Det möjliggör att kunna ta hand om hunden ena halvan av dagen.

Fritidsintressen

Mat och musik är hans stora intressen. Staffan läste musik och ljudteknik på gymnasiet och spelade gitarr i olika band fram till tjugofem års ålder.

-Jag köpte ett munspel i somras som jag försöker lära mig att spela på, berättar Staffan.

Det senaste halvåret har det varit fokus på att flytta, då han, sambon och hennes dotter samt hunden flyttat till nytt hus. Generellt tycker Staffan om att läsa på om nya saker och se hur mycket man kan lära sig. Just nu har han funderingar kring den stora vinrankan som kom med huset, hur man ska ta hand om den och hur man går till väga för att göra eget vin.

När vädret är härligt tar han gärna en promenad eller löptur i naturen.

 

Staffan Adolfsson ser glad ut utanför Nordic medtests kontor.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...