Marielle, testare på Nordic Medtest, fick upp intresset för både test och företaget under sin utbildning till webbutvecklare vid Karlstads Universitet.

En lärare på programmet tog med sig studenterna till kontoret i Karlstad för en föreläsning om vikten av testning. Marielle tyckte det vore roligt att fokusera mer på test i jobbet och inte enbart på utveckling

-Det verkade spännande att jobba specifikt med krav och att få testa system och tjänsters gränser tills de eventuellt går sönder, säger Marielle. Dessutom var det en skön stämning på företaget och en mysig arbetsplats.

Marielle fick en praktikplats på Nordic Medtest under sitt sista år på utbildningen och anställdes i augusti 2020. Mitt under rådande pandemi. Nu är Marielle en del av testteamet som arbetar med Säkerhetstjänster.

  • Jag kände mig välkommen direkt, trots att de flesta arbetade hemifrån när jag började och de flesta möten var digitala. Det har fungerat över förväntan att jobba digitalt, fortsätter Marielle. Vi har nära samarbete, även när vi arbetar hemifrån, i både chatt och videosamtal. Ofta delar vi skärm för att visa varandra i teamet hur vi tänker och vad vi gör.

 

Att jobba som testare på Nordic Medtest

Enligt Marielle är jobbet som testare på Nordic Medtest speciellt, eftersom företaget är specialiserat på test har man som testare ett annorlunda och spännande arbetssätt. När man testar ett system så testar man det inte bara rakt av. Istället lär man känna systemet, ser alla dess delar och påverkande faktorer runt om systemet.

  • Det finns otroligt många sätt man kan tänka på och att ta sig an testning. Jag tycker att det är spännande att företagets testfilosofi har en mer psykologisk vinkling. Att det är mer fokus på människor och användare av produkten, istället för att blint arbeta utifrån en teknisk kravlista, säger Marielle.

Det finns en stor omtanke om alla anställda och ett fokus på kompetensutveckling. Möjlighet finns att växa i företaget och att utvecklas till exempelvis testledare eller testexpert, om man har viljan att göra det.
Marielle Sellin

  • Det är väldigt kul att kunna identifiera brister och buggar i viktiga projekt eller tjänster och därmed bidra till bättre kvalitet. Jobbets största utmaning är att hitta den smartaste teststrategin när man går in i ett nytt uppdrag. Som ny testare känns det tryggt att jobba i team. Alla på Nordic Medtest är smarta och kunniga, säger Marielle. De delar gärna med sig av sin kunskap och bidrar med alternativa sätt att tänka kring problem. Det finns en stor omtanke om alla anställda och ett fokus på kompetensutveckling. Möjlighet finns att växa i företaget och att utvecklas till exempelvis testledare eller testexpert, om man har viljan att göra det.
bild på Marielle
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...