Björn  är 44 år gammal och bor i en villa i Råtorp tillsammans med sin sambo och två barn. Han är uppväxt i Nora, har pluggat i Göteborg men arbetat i Borås innan de tillslut flyttade till Karlstad eftersom de har olika kopplingar hit.

Ett stort fritidsintresse är orientering där Björn är ungdomsledare och aktiv tillsammans med resten av familjen.

Björn har jobbat som konsult åt Nordic Medtest sedan flera år och valde i början av året att söka jobbet som utvecklare.

– Jag har ju jobbat med NMT länge och trivdes så bra och nu när man har utökat sin verksamhet till att inte bara vara ett testbolag utan att även jobba med utveckling så var det en pusselbit som föll på plats och jag tog chansen att söka. Det är en trevligt arbetsplats med bra stämning och duktiga och trevliga kollegor.

Björn studerade till civilingenjör i elektroteknik på Chalmers i Göteborg och direkt efter examen fick han jobb på Ericsson där han hårdvarutestade deras produkter. Med tiden har han glidit in mer på mjukvarutestning och systemutveckling.

Jag gillar att jobba med testning och utveckling eftersom jag tycker om problemlösning och att få skapa något som fungerar bra och som man kan vara stolt över. Man höjer kvalitén genom testning och genom kodning får man skapa och vara delaktig i utformningen vilket jag tycker är jättespännande. Det är ett litet hantverk, säger Björn.

 

På Nordic Medtest jobbar han mestadels som utvecklare i Nationella Tjänsteplattformen men jobbar även med test och teknisk förvaltning av miljön i Öppen testmiljö.
Nationella tjänsteplattformen är en teknisk plattform som förenklar, säkrar och effektiviserar informationsutbytet mellan olika it-system inom vård och omsorg. Läs mer om NTjP här: Nationella tjänsteplattformen – Inera.

Öppen testmiljö är en utvecklingstestmiljö som liknar Ineras nationella infrastruktur. Syftet med testmiljön är att skapa förutsättningar för bland annat utvecklingsprojekt och systemleverantörer att leverera system och tjänster med hög kvalitet till regioner och kommuner, och underlätta anslutningen till Ineras nationella infrastruktur. Läs mer om ÖTM på ineras webb: Öppen testmiljö – Inera.

3 snabba frågor:

Vilka är dina 2 favoritband?

– Kent och Depeche Mode.

Vilken är din hemlagade favoriträtt?

– Surdegsbröd! Jag bakar själv. Det började jag med när jag var föräldraledig, när jag hade gott om tid.

Har du någon dold talang?

– Jag har ett förflutet som luftballongspilot.

Björn Pettersson ser glad ut på Nordic Medtest.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...