Jörgen har flera roller på Nordic Medtest. Han jobbar som kvalitetsansvarig, informationssäkerhetsansvarig och tjänsteansvarig för Öppen testmiljö. Han är uppvuxen i Torsby och flyttade till Karlstad 1982. Han bor tillsammans med sin fru och ett gäng akvariefiskar. Tillsammans har de två barn och två barnbarn.

På fritiden gillar Jörgen att snickra och pyssla i trädgården. Han är även en hängiven Färjestadsupporter och går så ofta han kan på deras hemmamatcher tillsammans med sonen. För att hålla sig i form springer Jörgen ofta och långt. Totalt har han sprungit 13 maratonlopp och 12 Lidingölopp.

 

Vad har du för bakgrund?

  • Jag började att studera till lärare i matte, fysik, kemi och spanska. Sen läste jag vidare till högskoleingenjör inom data för att jag ville bli datalärare. Jag gjorde mitt examensarbete på Ericsson och arbetade i telecombranchen i 30 år, så det blev inte riktigt som jag hade tänkt ifrån början men det blev ju bra ändå, säger Jörgen. För några år sedan kände jag mig nyfiken på något nytt och sökte tjänsten som verksamhetsutvecklare på Nordic Medtest som senare utvecklades till att bli den rollen jag har idag.

Som kvalitetsansvarig är Jörgen operativt ansvarig för hantering och förvaltning av NMT:s ledningssystem. I rollen som informationssäkerhetsansvarig har han övergripande ansvar av det interna informationssäkerhetsarbetet.

 

Vad är det roligaste med ditt jobb?

  • Det är variationen och helheten i hur företaget hänger ihop som är kul och spännande att få jobba med. Samtidigt som vi växer och får utökat ansvar behöver hela verksamheten fungera som det ska så att vi växer med förstånd. Det är också kul att vara delaktig i konsulthanteringen och se till att vi får in bra och kompetenta människor i vår organisation.

 

4 snabba frågor:

Vilken film var den senaste du såg?

  • Sagan om ringen – Härskarringen.

Vilka är dina 2 favoritband?

  • Bruce Springsteen och Blue Öyster Cult.

Vilken är din hemlagade favoriträtt just nu?

  • Nävgröt med fläsk är gott!

Har du någon dold talang?

  • För att vara närmare 60 år är jag rätt vig. Jag kan tex stå med raka ben och ha handflatorna i golvet.
Jörgen Larsson ser glad ut utanför Nordic Medtest.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...