Magnus har jobbat på Nordic Medtest sedan 2015. Sedan fyra år tillbaka axlar han rollen som VD.

Han är uppvuxen i Ystad men flyttade till Karlstad 1987 i samband med studier på Karlstads universitet. Han bor i hus tillsammans med sin fru och en dotter som bor kvar hemma, den äldsta dottern har flyttat hemifrån. På fritiden gillar han att laga mat, läsa böcker och titta på film och deckarserier.

Vad har du för bakgrund?

– När jag växte upp var vår familj tidiga med att skaffa hemdator och jag blev väldigt intresserad av teknik och programmering redan då. På gymnasiet gick jag Naturvetenskapliga programmet med datainriktning och därefter pluggade jag till dataingenjör här i Karlstad. Efter examen fick jag jobb på ett konsultbolag och arbetade med utveckling av främst inbyggda realtidssystem inom bland annat försvarsindustrin samt inom telekom och datakom området.

Hur hamnade du på Nordic Medtest?

– Jag ville jobba i en ny typ av verksamhet och var samtidigt sugen på nya utmaningar. 2015 fick jag jobb som teamchef och 2018 tog jag över VD-rollen på Nordic Medtest.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste är dels att få jobba med otroligt duktiga och trevliga människor varje dag samt att få vara delaktig i att de nationella IT-tjänsterna och infrastrukturen för exempelvis vård och omsorg fungerar och utvecklas. Det är häftigt! Även om det kanske låter högtravande så kan man hoppas att Sverige ett bättre land när jag och övriga medarbetare kommer hem än när vi kom till jobbet säger Magnus med ett leende på läpparna.
Som VD får jag driva utvecklingen av företaget framåt tillsammans med ägare, kunder och medarbetare vilket är otroligt kul och inspirerande.

3 snabba frågor:

Vilka är dina 2 favoritband?

– Depeche Mode och Kraftwerk.

Vilken är din hemlagade favoriträtt?

– Just nu är det fisktacos … men oxfile och hemslagen bea funkar alltid.

Vad gillar du att ”nörda” ner dig i?

– Jag blir oerhört glad när jag hittar en riktigt udda mix av elektronisk musik på Youtube eller Soundcloud. Det måste såklart vara originalartisten och helst en häftig mix av en mix.

Porträtt av Magnus Lindström. På Nordic Medtests kontor.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...