Martin började sin anställning på Nordic Medtest i mars 2022 och jobbar som testare och testledare inom SITHS projektet.

Han är född i Danmark och uppvuxen i Småland. Nu bor han på en gård tillsammans med sin sambo och deras två barn, Axel och Ester, två hästar och två katter.

En stor del av Martins fritid går åt att fixa och dona på gården och umgås med familjen. Han gillar musik och har spelat gitarr i olika konstellationer under åren.

Vad har du för bakgrund?

– Jag läste Systemvetenskap på Växjö universitet och har sedan dess jobbat som testare, testledare och IT-projektledare. Mitt senaste jobb var på Säffle kommun som verksamhetsutvecklare inom digitalisering.
Jag saknade att jobba med testning och testledning så därför sökte jag mig till Nordic Medtest. Nu jobbar jag med testning i SITHS projektet.

SITHS är en elektronisk identitetshandling som används för säker identifiering av både personer och system inom regioner, kommuner, privata vårdgivare och statliga myndigheter. SITHS används till exempel vid inloggning i tjänster, för elektronisk signering och för säker kommunikation mellan system. Läs mer om SITHS här: SITHS Identifieringstjänst – Inera

Vad är det bästa med jobbet som testare/testledare?

– Jag vill beskriva det i tre delar. Dels är det en kreativ del, att man får tänka utanför boxen. Dels en teknisk del, vilket gör att man behöver kunna en del underliggande teknik och dels en mänsklig och psykologisk del. Det vi testar och kvalitetssäkrar ska användas av människor med varierande digital mognad och det behöver vi tänka på och förhålla oss till hela tiden. Mixen av detta är det bästa med mitt jobb.

3 snabba frågor:

Vilka är dina 2 favoritartister?

– Lars Karlsson Band och Caro Emerald.

Vilken är din hemlagade favoriträtt?

–  Danska frikadeller med potatis och brunsås.

Har du någon dold talang?

–  Jag har varit hoppryttare och byggt banor inom hästhoppning i hela Värmland.

Martin Grentoft ser glad ut utanför Nordic Medtests kontor.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...