Patrik bor på Hammarö och är pappa till tre barn. Han är uppvuxen i Filipstad och flyttade till Karlstad tack vare plugg och kärlek.

Han är idrottsintresserad och har fastnat för långdistanslöpning som har blivit den stora passionen sen några år tillbaka. I övrigt följer han hockeylaget Färjestads matcher, spelar brädspel samt gillar att resa och upptäcka världen.

Patrik studerade ekonomi på Karlstads universitet och efter examen jobbade han en period som ekonomiassistent. Men ett teknikintresse och en annons om utbildningen Kvalificerad mjukvarutestare lockade till ett byte till testare.

Efter avslutad utbildning började han jobba som automationstestare i Örebro dit han veckopendlade.

– I samband med att vi fick vårt första barn stötte jag på Henrik Emilsson, som jobbade på Nordic Medtest och hade varit min lärare på testutbildningen. De sökte personal så jag fick komma på intervju och fick jobbet som tekniskt testare. Jag var på NMT i lite drygt fyra år och slutade i våras för att testa något nytt. Jag saknade företaget och mina kollegor så jag sökte mig tillbaka, men denna gången som testledare. Nu är jag här igen, säger Patrik med ett stort leende.

Patrik jobbar idag som testledare på NLS Portal (SITHS eID-portalen). Projektet innebär att införa nya lösningar för inloggning och elektroniska underskrifter med SITHS e-legitimation, samt utveckla nya portaler som ska ersätta dagens SITHS Admin och SITHS Mina sidor. Läs mer om projektet på Ineras webbsida: Ny lösning för SITHS – Inera

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Man blir aldrig fullärd och man måste hela tiden hänga med. Det finns stora möjligheter att testa olika saker och områden på NMT. Jag känner alltid att jag har chans att utvecklas och bli bättre. Eftersom jag jobbar i ett team kan man styra mer åt det håll man är intresserad av och det är ju jättebra och unikt.

 

3 snabba frågor:

Vilka är dina  två favoritband?

  • Guns n Roses och Rolling Stones. Jag lyssnar väldigt mycket på musik, det blir ju så när man springer länge…

Vilken är din hemlagade favoriträtt?

  • Allt på grillen.

Vad gillar du att ”nörda” ner dig i?

  • Jag älskar att ”nörda” ner mig rent allmänt. Det går i vågor vad jag är intresserad av. Just nu läser jag mycket om aktier.
Porträtt av Patrik Bäck som ser glad ut, utanför Nordic Medtests kontor.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...