Peter kommer ursprungligen från Arvika men flyttade till Karlstad i samband med sina universitetsstudier. Han bor tillsammans med sin sambo och deras barn samt med japanska spetshunden Elly.

På fritiden gillar Peter att cykla Mountainbike i skogen, promenera med hunden och åka utförsåkning i Värmland.

Peter studerade Datavetenskap på Karlstads universitet och efter examen fick han jobb som systemutvecklare på Ericsson och därefter TietoEvry. Peter fick lust att testa något nytt, därför sökte han jobbet som systemutvecklare på Nordic Medtest. Där jobbar han nu i ett team som tar fram en ny teknisk plattform för grunddata och katalog (Katalogtjänst HSA).

”Katalogtjänst HSA är en elektronisk katalog som innehåller kvalitetsgranskade uppgifter om organisationer och personer inom vård och omsorg i Sverige. Informationen i HSA används i många tjänster för att invånare och personal ska kunna söka efter kontaktuppgifter och hitta rätt vård på nätet. Uppgifterna i HSA är också en viktig källa för att ge behörighet när användare loggar in i tjänster och system”. Läs mer här: HSA Katalogtjänst – Inera

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med jobbet är att få arbeta med modern teknik i ett tajt team där vi utvecklar en tjänst som ska vara till nytta för organisationer och personal inom vård och omsorg. Med min och teamets kompetens bidrar vi till en del av samhällets välfärd och det är viktigt för mig.

 

3 snabba frågor:

Vilka är dina 2 favoritband?

– Pink Floyd och ACDC.

Vilken är din hemlagade favoriträtt?

– Pasta Carbonara.

Vad gillar du att ”nörda” ner dig i?

  • Musik! Jag sätter på mig mina brusreducerande hörlurar och lyssnar på musik i timmar. Det är underbart!
Peter Karlsson ser nöjd ut utanför Nordic Medtest.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...