Pontus är nyutexaminerad systemutvecklare och hemvändare till Karlstad. Han matchades ihop med Nordic Medtest på eventet Expedition Värmland.

Pontus är utvecklare och arbetar med Personuppgiftstjänsten på Nordic Medtest. I sitt jobb tar han fram utvecklingsstöd och stöddokumentation till testarna i sitt team.

Han började sin karriär inom utveckling med att läsa till spelutvecklare men kände ganska tidigt att det inte skulle räcka för honom. Då intresset för utveckling och programmering var större än så. Efter sin examen tog han en paus från studierna och jobbade som kriminalvårdare i några år. Ett jobb som han haft som sommarjobb tidigare och som han tycker är både givande och utmanande. När han började studera igen läste han programmet Webbutvecklare-programmering, på högskolan i Skövde.

Under tiden som Pontus skrev sitt examensarbete kände han en längtan att flytta. Så när hans mamma, som gärna ville få honom tillbaka till Karlstad, tipsade om eventet Expedition Värmland skickade han in en ansökan och blev antagen. Pontus berättar att de normalt sett inte tar in nyutexaminerade men att det var några deltagande företag som var intresserade av juniora utvecklare. Han tyckte att det var ett spännande koncept och att han kände sig lite ”headhuntad”, vilket var trevligt.

-De på Ny i Värmland matchar ihop en med passande företag. Jag intervjuades för flera bra jobb som jag aldrig skulle ha kommit på att söka själv. Nordic Medtest var ett av de företagen som jag troligtvis inte skulle ha hittat, eftersom jag själv var så inriktad på sökordet webbutveckling som jag är utbildad till, säger Pontus.

Pontus berättar att han blev erbjuden flera jobb efter eventet. Det han tidigt reagerade på som positivt hos Nordic Medtest, var att de lyfte hans tidigare erfarenheter från att ha jobbat inom kriminalvården. Att de såg det som en styrka att ha jobbat inom statlig verksamhet, både att han använt systemen och hans erfarenhet av olika typer av människor.

Jag fick direkt en känsla av att det var ett företag som såg både mjuka och hårda värden.

Pontus Karlsson

En annan fördel han såg med företaget var möjligheten att kunna jobba hemifrån i så stor utsträckning. Det har gett honom möjlighet att skaffa hund igen. Hunden och närheten till familjen är det bästa med flytten till Karlstad. Fritiden spenderar han helst med sin familj och med hunden. Eftersom han läst spelutveckling har han såklart ett fortsatt stort intresse för spel men även för film och kultur i stort.

Nu längtar han tills valpen blir lite större så att de kan ta längre skogspromenader och hänga med Karlstad whippetrace.

Pontus ser glad ut på Nordic Medtest
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...