Sedan 2015 har Robert jobbat som sektionschef på Nordic Medtest och är chef för verksamheten ”1177 och verksamhetsnära tjänster” där det jobbar 14 testare.
Enhetens ansvar är testning av tjänster inom 1177, intygstjänsten och Svevac.

Robert är 54 år, pappa till två ”utflugna” barn och bor tillsammans med sin fru och deras 12 åriga dvärgpudel, Oliver.
På fritiden spelar han gitarr, både i hans band, +5,  men även i andra konstellationer. För Robert är det viktigt med motion under alla årstider. Bland annat paddlar han kajak och åker skidor så ofta tillfälle ges, men det han älskar mest är fjällvandring – helst i de norska fjällen.

Robert har studerat Dataingenjör på Karlstad universitet, men har alltid varit öppen för att olika typer av jobb. Det viktigaste för honom har varit att jobbet ska kännas spännande, utvecklade och motiverande.
Robert var med och startade upp Nordic Medtest redan 2013 då det var ett Vinnovaprojekt med inriktning på kvalitetssäkring inom e-hälsa i Sverige. Han har även jobbat med testning och sedan 2015 jobbar han som enhetschef.

Det roligaste med jobbet är mina kollegor som jag trivs så oerhört bra med. Att få jobba med så duktiga, kompetenta och härliga människor varje dag gör mig glad och inspirerad. Att dessutom få jobba med svensk e-hälsa känns som ytterligare en dimension i jobbet

Vad gör Nordic Medtest unikt enligt dig?

– Det kanske känns som ett förlegat uttryck, men vi är en platt organisation vilket är jättebra för det gör att alla är lika viktiga och alla får komma till tals. Vi har även en stark kultur av samarbete och att hjälpa varandra. Dessutom har vi samlat mycket testkompetens inom ett och samma företag vilket är häftigt och unikt. Hos oss får man även jobba med långsiktiga uppdrag.

3 snabba frågor

Vilka är dina två favoritartister/band?
– Richard Page och Lars DK

Vilken är din hemlagade favoriträtt?
– Kyckling och mangogryta med ris, det är min absoluta favorit just nu!

Vad är din guilty pleasure/nörderi?
– Jag älskar att titta på ”rig rundown” på Youtube. Det handlar om att artister detaljerat visar och går igenom sina olika gitarrpedaler och dess funktioner de använder på scen, säger Robert och skrattar.

Porträtt av Robert Magnusson som ser glad ut utanför Nordic Medtests kontor.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...