Karin jobbar som sektionschef och CTO och har arbetat på Nordic Medtest sedan 2016. Hon bor på Hammarö tillsammans med sin man och två barn. Innan de flyttade till Karlstad bodde familjen i Stockholm, men det ”enkla livet” i Värmland lockade.

Förutom att umgås med familjen gillar Karin att åka upp till deras stuga i Jämtlandsfjällen både sommar och vinter. Ett annat favoritresmål är Frankrike där Karins man är uppväxt och har släkt och vänner.

Vad har du för bakgrund?

-Jag pluggade till civilingenjör i teknisk fysik på Uppsala universitet. Efter examen gled jag in på testning och har jobbat med testning och testledning i många olika branscher både som anställd och konsult. När vi hade bestämt oss för att flytta från Stockholm stod valet mellan Karlstad och Östersund. Då hörde jag av mig till NMT och fick komma på intervju och när min man också fick jobb i Karlstad så blev det flytt till Värmland.

Vad innebär rollen som CTO?

– CTO-rollen är en tillika roll utöver min roll som enhetschef. Den innebär att samordna teknik och metodik kopplat till test och utveckling inom NMT och gentemot Inera på högre nivå. Det innebär också att jag ansvarar för teknikperspektivet i ledningsgruppen. Vi har sedan tidigare byggt upp en testmetodik, men nu när vi även har flera utvecklingsteam har vi börjat titta på vad vi behöver ta fram för detta. Vi är precis i uppbyggnad av vår utvecklingsorganisation, vilket är jättekul att jobba med.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det är väldigt varierande och det kommer nya utmaningar som behöver lösas hela tiden och det gillar jag. Det är även väldigt motiverande och kul att jobba med områden som gör skillnad på riktigt.

Vad gör NMT unikt enligt dig?

– Dels har vi en bra företagskultur, vi hjälps åt och har kul ihop och sen sitter vi på en unik kunskap i den här branschen. Vi är delaktiga i så många olika tjänster och har skapat oss en unik kompetens och kunskap om helheten. Speciellt nu när vi jobbar både med testning och utveckling.

 

3 snabba frågor:

Vilken var den senaste filmen du såg?

– Spider-Man: No Way Home. Jag kollade på den tillsammans med sonen.

Vilken är din hemlagade favoriträtt just nu?

– Jag älskar alla möjliga förrätter.

Vilken är dina favoritartister?

– Jag kan inte välja 3 favoriter utan snöar in på olika musikstilar och artister i perioder, gillar så många olika. Allt från indiepop till hiphop.

 

 

Karin Lindh ser glad ut på Nordic Medtest.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...