Malin är projektledare i U-testprojektet och även en nyckelspelare i Intygsprojektet.

Du är projektledare i U-test projektet där det händer mycket just nu, berätta!
Vi har kommit väldigt långt med modellering och med de verktyg vi ska använda. Den testrigg som vi har på plats i Nordic Medtestlabbet används och motioneras nu flitigt när den styrs på distans av våra samarbetspartners i Norge, Tyskland, Frankrike och Österrike. Vi arbetar även med att producera en film som ska visa hela kedjan från kundens  behov till ett tolkat resultat.

Jag hörde att det var lite ”supertestning” i projektet nyligen också?
Jajamän! Då utfördes över 6000 tester under en natt för att kunna se att modellering och våra verktyg håller ihop. Det gick bra och en teknisk forskningsrapport producerades och presenterades nyligen utifrån detta.

Vad kommer hända mer under hösten?
Under hösten kommer vi att ha en ny workshop här på Nordic Medtest och säkerställa att verktygen kan utföra de olika testerna i riggen och att vi har täckning för alla de use-case som  vi gör testfall utifrån.

Parallellt med detta ska vi börja planera de manuella testerna och ta det ”ut i verkligheten”. Vi ska förse ett gäng bandyspelare i Bollnäs  med sensorer och ett rörelseschema som de följer på isen för att kontrollera riktigheten i det sensorerna rapporterar. Vi kommer även  att ha en General Assembly i Berlin i november för att sammanfatta projektläget och årets resultat inför presentation av status i Bryssel efter årsskiftet.

Men du gör lite annat här på Nordic Medtest också?
a, U-test projektet kan låta omfattande men huvuddelen av min tid ägnas faktiskt åt intygsprojektet där jag är testledare åt 6 personer i teamet. Där är det också spännande tider då vi ska införa automatiserade tester och continious delivery och samtidigt ska vi även introducera ett nytt forskningsprojekt tillsammans med Karlstads universitet. Men det får vi berätta mer om en annan gång!

Här kan du läsa mer om U-testprojektet.

Bild på Malin
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...