Mycket bra! Jag har lärt mig många nya saker exempelvis hur den nationella infrastrukturen för e-hälsa hänger ihop. Det ger en inblick i vilka utmaningar sjukvårdspersonalen har när de hanterar journalsystem eller andra IT-system. Man förstår verkligen varför det behövs test inom detta område.

Vad jobbar du med nu?

Just nu jobbar jag med utveckling av testsviter för att testa olika tjänstekontrakt. Testsviterna användes i samband med verifiering av en anslutning och integration mot den nationella tjänsteplattformen. Anslutande kund kan vara exempelvis ett landsting, en region eller en kommun som vill utbyta information med någon annan redan ansluten organisation och applikation. Under året ska jag börja med att utforska Continua Test Tool som är ett verifikationsverktyg riktat mot hårdvara. Tanken är att testa teknik med puls/syresättningsmätning, vägning, blodsockertest och annat som kan vara uppkopplat. Över tid ska dessa tekniker underlätta vård i hemmet och en läkare ska kunna ta vissa prover på distans.

Har du upptäckt något speciellt som utmärker Nordic Medtest som du vill berätta om?

Själva introduktionen på Nordic Medtest fungerade extremt bra. Man kände sig väldigt välkommen direkt. Här har helt klart andra företag något att lära sig av.  Sen tycker jag alla som jobbar här är måna om att alla ska må bra. Vår värdegrund är nog en stor del i det. Nordic Medtest är det första ställe där jag har jobbat, där sådana regler faktisk efterlevs. Sen har vi väldigt roligt också!

Bild på John
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...