Louise är nyanställd systemutvecklare på Nordic Medtest med lång erfarenhet av både test och utveckling. Nu är hon delaktig i utformningen av Nordic Medtests första utvecklingsteam.

Louise är född och uppvuxen i Karlstad men flyttade till Göteborg för att plugga Teknisk Fysik på Chalmers. Hon påbörjade därefter en karriär inom IT branschen där hon arbetade både inom test och utveckling.  Det var kärleken som förde Louise tillbaka till Värmland och nu bor hon, tillsammans med sin man, hund och sina barn, i ett hus på landet utanför Karlstad. Odling är Louises stora hobby vilket har bidragit till att familjen, till stor del av året, är helt självförsörjande på grönsaker.

– Jag har aldrig ångrat flytten hem till Värmland. Det är helt fantastiskt att kunna bo intill naturen, odla grönsaker och samtidigt jobba med samhällsviktiga arbetsuppgifter som gör skillnad för så många människor säger Louise.

Louise började sin karriär som testare men fick även testa på programmering vilket väckte hennes intresse för utveckling. Hon har jobbat med systemutveckling på ett värmländskt företag sedan 2013 men sökte sig till Nordic Medtest för att kunna vara med och bidra med sin kompetens på samhällsnivå.

Jag vill skapa något som är viktigt på riktigt för andra människor och därför sökte jag mig till Nordic Medtest.

På Nordic Medtest ska hon tillsammans med flera andra kollegor bedriva utveckling i ett stort och komplext projekt där syftet är att ta fram en teknisk plattform som kan husera grunddata och kataloger. Den första katalogen som ska nyttja plattformen är en ny HSA-katalog och ett av målen är att migrera över alla befintliga anslutningar. Informationen i HSA används idag bland annat av flera tjänster och system för att ge användare rätt behörighet när de loggar in.

– För Nordic Medtest är det här det första nyutvecklingsprojektet och vi håller på att bygga upp ett riktigt bra team för att ta sig an uppgiften. Just nu är vi tre utvecklare och två testare men vi behöver bli fler! Vi kommer att bygga en tjänst som är helt kritisk för dagens hälso- och sjukvård så samhällsnyttan är stor och kvalitetsbehovet enormt. I teamet finns en stark vilja och ambition att utveckling och test ska arbeta tätt tillsammans för att skapa riktigt bra och fungerande mjukvara och vi tänker ha kul tillsammans längs vägen, säger Louise och ler.

Porträttbild av Louise Geijer. Utanför Nordic Medtest.
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...