Vi möter Kristina, testare på Nordic Medtest, som har varit med i Intygsprojektet sen starten 2014.

Hej Kristina, du har jobbat i Intygsprojeketet, hur har det gått?

Projektet gick så bra att vi fick fortsatt förtroende att jobba ett år till. Till att börja med var vi endast en testare och då var det svårt att  få tiden att räcka till. Detta har förbättrats mycket då projektet utökades med fler testresurser.  Första ökningen kom i maj 2015. I slutet av november utökades teamet med ytterligare 3 testresurser, så nu är vi 6 personer.

Vad har varit din roll i projektet? 

Jag började som ensam testare och var både ny på arbetsplatsen, ny som testare och i projektet. Det har varit spännande och mycket lärorikt! Jag har jobbat nära utvecklingsteamet,  och förhoppningen är att vi ska kunna arbeta ännu mera tätt och på så vis kommer felen upptäckas tidigare. Stor del av tiden har jag utfört manuella tester,  men jag har även haft en del kontakt med de landsting som valt att integrera tjänsterna som jag testar. Mycket av min tid har gått till att kontrollera att testmiljöerna är uppe och snurrar som de ska, då handlar det om att upptäcka fel i konfigurationer men det har även lett till att jag hittat buggar i systemen.

Berätta om något spännande som hänt!

Det mest  spännande var när  landstingen rapporterade att de upptäckt att de datum de matade in ändrades. Det inträffade endast intermittent och vår uppgift tillsammans med landstingen var att upptäcka när så att utvecklarna kunde rätta till felet. Det var strax innan semester när en del av teamet redan tagit semester och vi jobbade lite mot klockan. Därför var det extra roligt när vi hittade felet och det kunde åtgärdas. Att det tog tid för oss att hitta det berodde på att det hade med belastning av nätverket att göra. Vi kunde återskapa felet genom att ladda hem en mycket stor fil samtidigt som vi valde datum. Felet var att scripten som hanterade ”datepickern” inte kördes eller kördes i fel ordning. En rättning kom och vi hann att testa fixen innan vi gick på semester.

Vad ska du göra härnäst? 

Jag ska fortsätta jobba heltid i samma projekt. Fler tjänster kommer att utvecklas och eventuellt kommer vi att behöva ännu mer testresurser.

Hur trivs du här på Nordic Medtest?

Jag trivs mycket bra! Mitt arbete är intressant och stimulerande och jag har jättebra kollegor. Vi sitter i ett öppet kontorslandskap och det är aldrig besvärligt när man frågar någon kollega om hjälp. Någon gång ibland händer det att även att jag kan hjälpa någon annan, då känns det extra kul!

En bild på Kristina
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...