Du kom in som praktikant förra våren och är nu anställd som vår yngsta testare, hur kom du i kontakt med oss?
Jag är sen tidigare IT-tekniker och vidareutbildade mig till mjukvarutestare. På utbildningen så var Rikard Edgren, som är testexpert här på Nordic Medtest, en av våra utbildare och han rekommenderade mig att söka praktik här.

Vad jobbar du med nu?
Just nu jobbar jag i intygsteamet men tidigare har jag fått arbeta både med FMB-införandet och en hel del acceptanstester av intygstjänsterna såsom Webcert, Rehabstöd och Statistiktjänsten. Så det känns som om jag fått prova på lite blandat hittills.

Precis innan jul utvecklade du ett nytt verktyg här som har underlättat testandet för dina kollegor, berätta!
HSA-katalogen är en tjänst som bland annat listar våra testläkare, vilka rättigheter de har, och under vilka vårdenheter de jobbar. Jag, tillsammans med Anton, utvecklade ett nytt verktyg som sorterar ut den informationen vi anser är relevant och presenterar den i lättöverskådliga tabeller på våran interna confluence. Detta uppdateras kontinuerligt, vilket gör att vi nu har ett enkelt och snabbt sätt att se korrekt HSA information.

Hur trivs du som testare?
Bra! Det är roligare och mer specialiserat än det jag gjort tidigare. Som ren IT-tekniker kan man få känslan av att man bara släcker bränder men som testare får man gräva djupare och vara med och hitta och förebygga bränderna istället. Sen är det även roligt att gå mer djupt i hur system är uppbyggda och få grepp om hur allt hänger ihop.

Jag har även hört att du är ett stort hockeyfan som resulterar i lite märklig dygnsrytm?
Ja jag följer med stort intresse NHL hockeyn och eftersom det sänds på andra sidan Atlanten så kan det ibland bli en match under småtimmarna innan frukost.

Favoritlag?
I NHL är det LA Kings men här hemma är det givetvis Färjestad mitt hjärta klappar för!

Bild på Mikael
Nyheter
5 april, 2024
Ebba Johansson gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är att designa ett grafiskt...
19 april, 2023
Bröderna Luay och Madian Al Sabbagh gör sitt examensarbete på Nordic Medtest. Uppgiften är...
17 april, 2023
I januari 2023 tog Nordic Medtest över mjukvaruutvecklingen i Svenska informationstjänster för läkemedel (Sil),...